Scholen

KAN IK MIJN KIND VOOR VERSCHILLENDE SCHOLEN AANMELDEN?

Jazeker, we raden je aan om minstens 5 scholen van voorkeur op te geven! Als je maar een paar scholen school opgeeft, en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om te gaan inschrijven. Op dat moment is voor bepaalde scholen in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is. Je kind zal dan in een andere gemeente naar school moeten gaan.

GEEF IK EEN RANGORDE AAN DE SCHOLEN DIE IK VERKIES?

Zet de scholen in volgorde van je voorkeur. Het systeem tracht je een plaats toe te kennen in de school met jouw grootste voorkeur. Wanneer je een plaats toegewezen krijgt, betekent dit dat je geen recht meer hebt op een plaats in een school die lager gerangschikt staat. Wanneer je op de wachtlijst bent geplaatst voor een hoger geplaatste school, dan kan het zijn dat je jouw kind toch nog in die school kunt inschrijven. Dat kan zelfs als jouw kind ondertussen al in een andere school is ingeschreven. De school neemt daarvoor contact met je op. 

WELKE BASISSCHOLEN ZIJN ER IN BEERSEL, HALLE EN SINT-PIETERS-LEEUW? 

Wil je een school bezoeken? Op de website van de betrokken school staat wanneer zij hun infodagen organiseren. U vindt hier een overzicht van alle kleuter- en lagere scholen van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw alsook hun contactgegevens. Aan de hand van deze handige kaart, vindt u snel de scholen in uw buurt terug.